Гозба с кюфтенца и лапад (спанак)

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
21/01/2016
"Тази гозба определено ще погали сетивата ви. Благодарим на Илияна за прекрасната рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 029
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне: Лапада измиваме и почистваме от жилките, попарваме във вряща вода са минута и отцеждаме.(Когато готвим със спанак не е необходимо предварително да попарваме).

Омесваме каймата с ориза, черен пипер, риган, чубрица и сминдух и правим малки кюфтенца, които овалваме в брашно. Изпържваме в олио и изваждаме от мазнината. В същата мазнина слагаме да се запържат нарязаните лук, чесън, лапад (спанак), джоджен и къри. Добавяме червен пипер, брашно и наливаме вода (приблизително литър и половина). Посоляваме на вкус. Прибавяме запържените кюфтенца и прехвърляме в тавичка с капак (огнеупорен съд с капак ).

Печем във фурна до готовност (приблизително 40 минути) докато ориза от кюфтенцата омекне и ястието се сгъсти.

При необходимост доливаме топла вода по време на печене. Ястието може да приготвим и на котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Супер Иван
Супер Иван
21.01.2016 14:37
Правя подобни,но не пържа кюфтетата, а ги сварявам за кратко в гореща вода, отново оваляни в брашно
2
1