Свински каренца със сос от гъби пачи крак

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
29
1
21/01/2016
"Грешите, ако си мислите, че няма да си сипете допълнително - много грешите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 391
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на каренца, слага се в подходящ съд, овкусява се със сол, кимион и черен пипер на вкус, добавя се олиото, гранулираният чесън и бирата. Всички се разбърква добре, докато се смесят всички съставки.

Месото се оставя поне 1 час в тази смес, след което всяко каренце се овалва в брашно и се запържва с разтопеното масло. Готовите каренца се подреждат в тава. Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в малко краве масло.

Прибавяме нарязаните на ивици гъби, поръсваме с черен пипер на вкус. Наливаме лимонов сок на вкус, добавяме и сметаната и разбъркваме.

С получения сос заливаме каренцата и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна да се запече-около 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар