Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Израелски чаен кекс

Израелски чаен кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Знаете ли с колко яйца се прави израелския кекс - отговорът само в рецептата"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 150 г течен
  • захар - 100 г
  • черен чай - 125 мл запарен
  • олио - 125 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 50 г
  • стафиди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. При непрекъснато бъркане се добавя медът, чаят и олиото.

Добавя се брашното с бакпулвера и канелата. Прави се еднородно тесто без бучки. Ореховите ядки се режат на едро.

Стафидите се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути. В тестото се добавят нарязаните орехи и стафидите, отцедени от водата.

Разбърква се и се слага във форма за кекс, постлана с хартия за печене. Пече се 55 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: