Кюфтета от прясно зеле и ориз

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
29/01/2016
"Такива кюфтета сме ви приготвили, че бирата няма да ви стигне, честна дума "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо663
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното зеле се нарязва на ситно и се задушава с олиото и малко подсолена вода, докато омекне. Отцежда се и се смесва с предварително сварения ориз, ситно нарязания лук, черен пипер, магданоз, сол и 2 разбити яйца.

Брашното се запържва в маслото, разрежда се с млякото и сосът се вари, докато се сгъсти. Прибавя се към зелето и всичко се разбърква добре.

От сместа се оформят кюфтета, които се потапят в останалите разбити яйца, овалват се в галета, смесена с малко брашно, и се пържат в сгорещена мазнина. Поднасят се топли.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар