Кюфтета от прясно зеле и ориз

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Кюфтета от прясно зеле и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Такива кюфтета сме ви приготвили, че бирата няма да ви стигне, честна дума"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка зелка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 6 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 60 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • галета
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното зеле се нарязва на ситно и се задушава с олиото и малко подсолена вода, докато омекне.

Отцежда се и се смесва с предварително сварения ориз, ситно нарязания лук, черен пипер, магданоз, сол и 2 разбити яйца.

Брашното се запържва в маслото, разрежда се с млякото и сосът се вари, докато се сгъсти. Прибавя се към зелето и всичко се разбърква добре.

От сместа се оформят зеленчукови кюфтета, които се потапят в останалите разбити яйца, овалват се в галета, смесена с малко брашно, и се пържат в сгорещена мазнина.

Поднасят се топли.

Кюфтетата от прясно зеле и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: