Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Картофи, пълнени с телешко месо

Картофи, пълнени с телешко месо

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Картофи, пълнени с телешко месо1 / 2
01/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Пълнени картофи с кайма, полети с апетитен сос Ммм..."

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • телешко месо - 300 г смляно
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • За соса
  • брашно - 2 равни с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се средно големи картофи с правилна форма, обелват се и се издълбават с ножче или с остра лъжичка.

Каймата се задушава заедно със ситно нарязания лук и половината от мазнината.

Прибавят се яйцето, ситно нарязаният магданоз, счуканият чесън и сол на вкус. Сместа се разбърква и ако е много гъста, се разрежда с малко прясно мляко или с още 1 яйце.

Картофите се пълнят с плънката и се нареждат в плитка широка тенджера.

Заливат се с останалата мазнина и 1 кафена чашка топла вода и се задушават на тих огън, като от време на време се долива по малко гореща вода.

Готовите картофи се изваждат и се нареждат в голяма затоплена чиния.

Брашното се запържва в маслото, разрежда се е млякото и се вари 4-5 минути, като се бърка непрекъснато.

Полученият гладък сос се посолява и картофите се заливат с него непосредствено преди поднасянето.

Картофите, пълнени с телешко месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: