Начин на приготвяне
Разбийте маслото или маргарина с миксер за не повече от 30 секунди. Прибавете захарта и содата, разбийте отново. Добавете банана, яйцето и ванилията.
Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа. Останалото вложете с бъркане на ръка. Добавете и шоколад.
С лъжица оформете топки и ги наредете в неподмазана тава с незалепващо покритие.
Печете 10 минути при 200 °С или докато отдолу леко покафенеят.
Оставете да изстинат върху телена решетка. Прибавете допълнителните ½ ч.ч. шоколад на парчета и ½ ч.л. мас в малък съд и го дръжте на слаб огън, докато шоколадът и маста се разтопят.
От време на време разбърквайте. Поръсете изпечените сладки с получената смес.
Банановите сладки са готови.