Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Фъстъчени резенчета с шоколад

Фъстъчени резенчета с шоколад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Фъстъчени резенчета с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Хапнете си това вкусно шоколадово изкушение и грам не му мислете за талията"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ¾ ч.ч. кристална
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - ½ ч.ч. или ръжено брашно
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • масло - 1 ч.ч. краве или маргарин
  • фъстъци - ½ ч.ч. счукани
  • шоколад - 350 г натрошен
  • яйца - 1 бр. разбито
  • кондензирано мляко - 400 мл
  • фъстъчено масло - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете овесените ядки, захарта, брашното, гриса, содата и бакпулвера.

Нарежете маслото на ситни парчета и го прибавяйте постепенно към сухата смес така, че да се получат едри трохи. Добавете счуканите фъстъци.

Отделете 1 ¾ ч.ч. от троховидната смес и добавете към нея ситно натрошения шоколад.

Към останалата троховидна смес прибавете яйцето и я разстелете в плитка правоъгълна неподмазана тава с размери 30х25 см. Печете 15 минути в загрята на 200 °С фурна.

Разбийте кондензираното мляко и фъстъченото масло до получаване на гладка смес.

Полейте с нея полуизпеченото тесто. Отгоре натрошете оставената троховидна смес.

Запечете шоколадовия сладкиш отново на 200 °С още 15 минути. Оставете го да се охлади в тавата или върху дървена дъска.

Разрежете на правоъгълни парчета. По желание поръсете с пудра захар.

Фъстъчените резенчета с шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: