Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Тарталетки с топено сирене и спанак

Тарталетки с топено сирене и спанак

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Тарталетки с топено сирене и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусни солени тарталетки си похапнете и въобще не му мислете"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • сол
  • масло - 125 г краве
  • спанак - 200 г замразен
  • яйца - 4 бр.
  • топено сирене - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • кашкавал - 250 г
  • брашно - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се измесва със студеното омекнало масло и щипка сол, като малко по малко се сипва вода, докато се получи гладко еластично тесто.

Завива се във фолио и се оставя на студено 30 минути.

Спанакът се размразява и се бланшира няколко минути във вряща вода. Отцежда се и се нарязва на ситно, след което се разделя на 6 порции.

Яйцата се разбиват и се смесват с топеното сирене, предварително нарязано на ситно, като накрая се прибавя и сметаната.

Подправя се със сол и черен пипер и ситно нарязан магданоз. Кашкавалът се нарязва на ивици.

Тестото се разточва на кора с дебелина около 2 мм и се застилат формичките за тарталетки, като се изтегля и по стените.

Тестото на дъното се набожда с вилица. Слагат се кашкавалът и спанакът и се заливат с яйчно-сметановата смес.

Тарталетите се запичат в предварително загрята до 210 °С фурна около 30 минути. Изваждат се от формичките.

Тарталетките с топено сирене и спанак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: