Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини със спанак и топено сирене

Пилешки руладини със спанак и топено сирене

Пилешки руладини със спанак и топено сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Хапваме, за което всеки може да мечтае... а вече и да приготви, защото ви даваме рецептата за пилешки руладини с топено сирене и спанак"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • марина
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 бр. скилидка
  • мащерка
  • плънка
  • спанак - 2 шепи пресен
  • топено сирене - 7 - 8 триъгълничета с шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки пържоли без кожа се поръсват със сол и черен пипер.

В купа смесваме кисело мляко, може да се разреди с много малко вода.

Добавя се листенца мащерка и нарязани ситно скилидки чесън.

Месото се поставя в купата с марината, покриваме с фолио и оставяме на хладно за 40 минути или час.

Приготвя се плънка от измити и нарязани ситно листа пресен спанак с меко топено сирене.

Разбърква се с вилица.

Върху дъска се поставя пържолата, отгоре сипваме по 1 с.л. плънка от сместа и навиваме пилешките руладини, което се забожда с клечки за зъби.

Нареждат се в тава, намазана с олио, отгоре се намазват с останалата плънка и малко олио.

Печем пилешки руладини със спанак и топено сирене в загрята фурна 180°C с до готовност на месото.

Изважда се, клечките се свалят и нарязваме на филии.

Леко и вкусно за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: