Начин на приготвяне
Пилешки пържоли без кожа се поръсват със сол и черен пипер.
В купа смесваме кисело мляко, може да се разреди с много малко вода.
Добавя се листенца мащерка и нарязани ситно скилидки чесън.
Месото се поставя в купата с марината, покриваме с фолио и оставяме на хладно за 40 минути или час.
Приготвя се плънка от измити и нарязани ситно листа пресен спанак с меко топено сирене.
Разбърква се с вилица.
Върху дъска се поставя пържолата, отгоре сипваме по 1 с.л. плънка от сместа и навиваме пилешките руладини, което се забожда с клечки за зъби.
Нареждат се в тава, намазана с олио, отгоре се намазват с останалата плънка и малко олио.
Печем пилешки руладини със спанак и топено сирене в загрята фурна 180°C с до готовност на месото.
Изважда се, клечките се свалят и нарязваме на филии.
Леко и вкусно за обяд!