Свинско с грах
Pork with PeasSvinjetina sa graškom

Свинско с грах

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Свинско с грах
Снимка: Admin
1 / 7ВИДЕО
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Една рецепта за традиционалисти. Бързо, Лесно, Вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 - 4 глави
  • домати - 1 - 2 червени или 2 с.л. доматено пюре
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • бульон - 500 мл
  • грах - 1 и ½ кг (2 консерви)
  • домати - 4 - 5 червени
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското под студена вода и го нарежете на късове или порции. Запържете го в малко сгорещена мазнина. Прибавете накълцания на ситно лук и го запържете в мазнината, в която се е задушавало месото.

Лукът се пържи до лек загар и се прибавя 1-2 ситно нарязани домата или 2 с.л. доматено пюре. Разбърква се и се слага червения пипер. Към готовата запръжка се връща свинското и се залива с горещ бульон, посолява се и се оставя да се вари.

Когато месото е полусварено, се добавя почистеният грах. Това трябва да е около 20-25 минути преди ястието да е готово. Щом ястието заври с граха, се добавят накълцаните на кубчета 4-5 зрели домата.

Отделно брашното се запържва в 1 с.л. мазнина и се разрежда с малко сос от самото свинско с грах. Прибавя се към ястието и леко се разбърква. Така приготвеното свинско с грах може да се вари още около 8-10 минути на тих огън или да се изсипе в тава и да се изпече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 25
4 17
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка: