Свинско с грах в гювече

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско с грах в гювече
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Само няколко продукта са необходими за приготвяне на тези вкусни гювечета"

Необходими Продукти

  • грах - 1 буркан (500 г)
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • свинско месо - 500 г
  • вода - 300 мл
  • подправки - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Запържете го в олио до златисто. Прибавете лука и чушката (нарязани на дребно).

След няколко минути добавете домата, който сте настъргали, и подправките.

Разпределете сместа в гювечета. Покрийте с грах и нарязани на колелца моркови.

В купа размийте брашното с водата. Излейте го в гювечетата, покрийте с капачетата.

Печете на 200 градуса за около 40 минути.

Свинското с грах в гювече е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: