Шницели от гъби

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289202052k1
Шницели от гъби1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Когато не сте големи почитатели на месцето, вижте как да се поглезите с вкусни шницели, приготвени от гъби"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 г
  • яйца - 8 бр.
  • лук - 1 глава
  • галета - 200 г
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио се задушава ситно нарязаният лук. Към него прибавяме измитите и нарязани гъби заедно с кравето масло.

Задушаваме ги, докато омекнат, поръсваме ги с галета и ги сваляме от котлона.

Разбиваме яйцата и част от тях заедно със ситно нарязания магданоз, черния пипер и солта прибавяме към гъбите.

Разбъркваме добре и оставяме да престоят 10 минути, за да се получи по-добро овкусяване.

Оформят се шницели, които се панират в останалата част от яйцата и се изпържват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Шницели от гъби,интересно и нещо ново.
09.05.2016 16:23
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Гъбите колко и какви. В рецептата пише 1г- 1 кг ли е? Има огромна разлика между печурки да речем и кладница.
09.05.2016 06:55
2
Покажи всички подкоментари