Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми по класическа рецепта

Гюзлеми по класическа рецепта

GabrielaGabriela
Новак
351385880
Гюзлеми по класическа рецепта
Снимка: Gabriela
1 / 5
17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Гюзлеми, ама гюзлеми - такива не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/3 коф.
  • мая - 1/2 куб.
  • За плънката
  • масло
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разтваряме маята, водата, солта и захарта. Оставяме малко да престои на страни.

В съда, в който ще месим, сипваме брашното и правим кладенче. В него добавяме яйцето, киселото мляко и сместа с маята.

Замесваме тестото и го оставяме да втасва поне 2-3 часа.

Готовото тесто разделяме на няколко топки. Разточваме на много тънка кора, която намазваме с масло и ръсим със сирене.

Навиваме кората и усукваме. Правим две охлювчета, които слагаме едно върху друго.

Разточваме с големината на сача или тигана. Сипваме съвсем малко олио, което трябва да се загрее много добре.

Запържваме гюзлемето от двете страни за по 3 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: