Черен хляб със сода

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
24/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 216
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновият сок се прибавя към млякото и се оставя да престои 15 минути.

Останалите продукти се пресяват и в средата се прави кладенче. Изсипва се млякото и се замесва тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се измесва.

Оформя се на топка, която се сплесква на питка с дебелина около 5 см.

Пече се в предварително загрята до 225°С фурна 15 минути. Температурата се намалява на 195°С и се пече още 20-25 минути.

Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар