Зелеви сарми по Соколски

Ипек МехмедИпек Мехмед
Новак
14
96
16
86
23/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 629
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 голяма кисела зелка
  • ориз - 500 г бял
  • кайма - 500 г телешка
  • лютеница - 5 с.л (не доматено пюре)
  • универсална подправка - 2 с.л зеленчукова
  • лук - 3 глави
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • мас - патешка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргва се лукът и се запържва, добавя се червеният пипер и пак се запържва.

Добавя се добре измитият ориз и се запържва около 1-2 минути, колкото да си промени цвета, и се добавя малко вода, да не залепне (около половин водна чаша).

След това изсипваме сместа в по голям съд (тава), добавяме каймата, лютеницата и подправките на вкус. Обърква се много добре и се навиват сармите.

На дъното на тенджерата се нареждат листа от зелката и отгоре върху тях - сармите. Слагат се нарязани парченца патешка мас. Покриват се с още зелеви листа и чиния или по малък капак.

Доливат се с вода и се варят на силен огън, докато започнат да врат, после се намаля, за да не пръска. След това се махат парченцата мас (ако са останали) и се сервират.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар