Начин на приготвяне
Белтъците се отделят от жълтъците. Захарта и белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се жълтъците един по един, 1 супена лъжица брашно, в което е размесен бакпулверът, и накрая се слага какаото.
Слага се в намазана с масло и поръсена с
брашно тавичка или форма за торта и се пече в предварително загрята умерена фурна.
След като се извади и охлади, блатът се разрязва хоризонтално на две части. Върху долната част на блата се намазва крем, покрива се с горната част и се намазва с останалия крем отгоре и отстрани.
Готовата торта се украсява с настърган шоколад.
Кремът се приготвя, като се разбият трите яйца с пудрата захар до сгъстяване.
Маслото се разбива отделно и се прибавя по малко към яйчната смес. Накрая се слага и какаото и се разбърква добре.
Коментари