Торта с маслен крем

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Торта с маслен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12 парчета
"Така е, светът, в който живеем е несъвършен, и най-хубавите неща в него са незаконни, неморални или се пълнее от тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • шоколади - 1 бр.
  • За крема
  • масло - 250 г краве
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Захарта и белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се жълтъците един по един, 1 супена лъжица брашно, в което е размесен бакпулверът, и накрая се слага какаото.

Слага се в намазана с масло и поръсена с

брашно тавичка или форма за торта и се пече в предварително загрята умерена фурна.

След като се извади и охлади, блатът се разрязва хоризонтално на две части. Върху долната част на блата се намазва крем, покрива се с горната част и се намазва с останалия крем отгоре и отстрани.

Готовата торта се украсява с настърган шоколад.

Кремът се приготвя, като се разбият трите яйца с пудрата захар до сгъстяване.

Маслото се разбива отделно и се прибавя по малко към яйчната смес. Накрая се слага и какаото и се разбърква добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не си хабете продуктите за това "нещо". Блат с една лъжица брашно няма как да стане!
30.12.2021 19:54