Торта с грозде

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Торта с грозде1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • извара - 150 г обезмаслена
  • захар - 75 г
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • захар - 100 г
  • сирен - 100 г
  • грис - 50 г
  • за украсата
  • грозде - 200 г различно по вид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата, захарта, солта, яйцето, олиото, брашното и бакпулверът се разбиват с миксер на еластично тесто. Оформя се на топка и се завива в леко намазан с олио полиетиленов плик. Оставя се в хладилник.

Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват на гъста пяна със 75 г захар и лимоновата кора. Прибавят се настърганото сирене и грисът. Белтъците се разбиват с останалата захар и се прибавят внимателно към сместа.

Тестото се изважда от хладилника и се разточва на кръг с диаметър 30 см. Навива се на точилката и се прехвърля в намазана с масло тавичка, като се покриват и стените й.

Намазва се с крема, като през 2 см се правят нарези в тестото с дълбочина 2 см. Пече се върху най-ниското положение на скарата в предварително загрята умерена фурна 20 минути, а след това още 20 минути на най-високото положение на скарата.

Зърната грозде се слагат отгоре за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: