Начин на приготвяне
Изварата, захарта, солта, яйцето, олиото, брашното и бакпулверът се разбиват с миксер на еластично тесто. Оформя се на топка и се завива в леко намазан с олио полиетиленов плик. Оставя се в хладилник.
Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват на гъста пяна със 75 г захар и лимоновата кора. Прибавят се настърганото сирене и грисът. Белтъците се разбиват с останалата захар и се прибавят внимателно към сместа.
Тестото се изважда от хладилника и се разточва на кръг с диаметър 30 см. Навива се на точилката и се прехвърля в намазана с масло тавичка, като се покриват и стените й.
Намазва се с крема, като през 2 см се правят нарези в тестото с дълбочина 2 см. Пече се върху най-ниското положение на скарата в предварително загрята умерена фурна 20 минути, а след това още 20 минути на най-високото положение на скарата.
Зърната грозде се слагат отгоре за украса.