Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с риба тон

Фетучини с риба тон

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Фетучини с риба тон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Лека и свежа рецепта за много вкусни фетучини"

Необходими Продукти

  • риба тон - 4 x 200 г
  • оцет - 170 мл балсамов
  • зехтин - 125 мл
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • червен лук - 1 глава
  • магданоз - 1 шепа, нарязан
  • паста - 500 г фетучини
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата тон се слага в неметален съд и се залива с балсамовия оцет. Маринова се за 10 минути. Запържва се в 2 супени лъжици зехтин на умерен огън по 2–3 минути от всяка страна.

Изважда се от тигана и се нарязва на малки кубчета. Кората от лимона се настъргва на ситно ренде. Лимонът се изстисква така, че да се получат 60 мл сок.

В 2 супени лъжици зехтин се запържва на умерен огън за 50 секунди чесънът. Прибавя се нарязаният лук и се запържва 2 минути.

Слага се 1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора и се оставя на огъня 1 минути, след което се прибавя магданозът, а след 1 минута–лимоновият сок и останалият зехтин. Разбърква се добре.

Подправя се със сол и черен пипер.

Фетучините се сваряват в подсолена вода до омекване. Заливат се със сместа.

Разпределят се в чинии и отгоре се слага рибата.

Разбърква се и по желание се поръсва с настърган пармезан.

Фетучините с риба тон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: