Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле от макарони и гъби

Суфле от макарони и гъби

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Суфле от макарони и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пармезан - 2 с.л. настърган
  • краве - 60 г краве
  • лук - 1 глава, малка
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • бульон - 125 мл пилешки
  • яйца - 3 бр.
  • макарони - 125 г сварени
  • треска - 210 г от консерва
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • лимонова кора - от 1 лимон, настъргана
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 210 градуса. Форма за суфле се намазва с олио и се поръсва със сирене. В сгорещеното масло се запържва лукът до омекване.

Слага се брашното и като се бърка, се запържва за 2 минути. Отстранява се от огъня и се прибавят на порции млякото и бульонът.

Връща се на огъня и се бърка непрекъснато, докато сместа кипне и се сгъсти. Огънят се намалява и сосът се оставя на слаб огън 6 минути. Прибавят се жълтъците и се бърка до гладка маса.

Слагат се макароните, рибата, магданозът и лимоновата кора. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре и се оставя да се охлади.

Белтъците се разбиват и с метална лъжица се изсипват върху рибената смес. Изсипва се във формата за суфле и се пече 40-45 минути.

Суфлето се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: