Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с гъби и кашкавал

Макарони с гъби и кашкавал

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Макарони с гъби и кашкавал1 / 2
21/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сигурно има и други начини за приготвяне на макарони, но на нас тези са ни на сърце"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • гъби - 125 г
  • сметана - 150 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • прясно мляко - 150 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • чедър - 175 г
  • босилек - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Междувременно задушете гъбите за 5 минути.

Добавете чесъна и задушете за още 1 минута, след което сипете сметаната, млякото и индийското орехче. Кипнете сместа.

Добавете 125 г от чедъра, както и босилека. Махнете от огъня и разбъркайте, докато чедърът се разтопи. Овкусете със сол и черен пипер.

Отцедете пастата и я смесете с гъбената смес, сипете в тава и поръсете с оставащия чедър.

Печете в силно загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: