Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с месо и червено вино

Спагети с месо и червено вино

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Спагети с месо и червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Поднесете с хубаво червено вино и се насладете"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 450 г говежди стек
  • брашно - 2 с.л.
  • мазнина - 25 г предпочитана, за пържене
  • лук - 1 глава ситно нарязан кромид
  • бекон - 55 г пушен на тънки ивици
  • моркови - 2 ситно нарязани
  • гъби - 115 г разрязани наполовина
  • бульон - 175 г телешки
  • червено вино - 175 мл
  • подправки - 2 ч.л. смесени, изсушени
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за гарниране
  • спагети - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стекът и беконът се нарязват на кубчета. Кубчетата говеждо месо се овалват в брашно.

Мазнината се загрява на слаб огън, прибавят се месото, лукът и беконът и се пържат 8–10 минути.

Слагат се морковите и гъбите, бульонът, виното, смесените подправки. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

Разбърква се добре. Кипва се бавно, захлупва се и се оставя на слаб огън за 1 –2 часа, като се бърка от време на време.

Спагетите се сваряват в леко подсолена вода и се отцеждат.

Месото се сервира със спагетите, гарнирано с магданоз.

Спагетите с месо и червено вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Имах предвид говеждо, така както съм го написала, съвсем се променя смисъла на рецептата :-D ( неволна грешка )
25.01.2016 15:10
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Приготвих ги, но пропуснах бекона. Получи се доста добре.
25.01.2016 13:43
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Прибавяйки червено винно към говедото,му придава по-приятен и специфичен вкус.
25.01.2016 10:24