Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Свинско с картофи на фурна (тип гювече)

Свинско с картофи на фурна (тип гювече)

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свинско с картофи на фурна (тип гювече)2 / 2
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Две в едно - любимото ни свинско с картофи, но в гювече, с едно чукнато яйце отгоре"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свинско месо - 700 г
  • царевица - 1/2 кутийка
  • чушки - 5 - 6 бр. червени, печени
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • яйца - 4 - 5 бр. (по желание)
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се месото с малко вода и се добавя нарязаният лук, пържи се до златист цвят и се сваля от котлона. В плакето се редят картофи, леко запърженото месо, чушки, царевица и пак картофи и така докато свършат всички продукти.

Добавя се доматеното пюре, олио, малко червен пипер, сол, чубрица и малко вода. Слага се да се пече за около час и половина на умерена фурна.

След изпичането се вади чукат се 4-5 яйца и така на изключена фурна. Сервирам ястието още горещо, като настъргвам малко кашкавал и гарнирам с люти чушлета-рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Колко е 1 бурканче доматено пюре - 125,250 или 500 грама?
"...Запържва се месото с малко вода ..." - от кога се пържи във вода?
Ако някой има 2 часа свободно време може спокойно да изпробва рецептата и предполагам ще остане доволен.
11.02.2016 23:59