Начин на приготвяне
Запържва се месото с малко вода и се добавя нарязаният лук, пържи се до златист цвят и се сваля от котлона. В плакето се редят картофи, леко запърженото месо, чушки, царевица и пак картофи и така докато свършат всички продукти.
Добавя се доматеното пюре, олио, малко червен пипер, сол, чубрица и малко вода. Слага се да се пече за около час и половина на умерена фурна.
След изпичането се вади чукат се 4-5 яйца и така на изключена фурна. Сервирам ястието още горещо, като настъргвам малко кашкавал и гарнирам с люти чушлета-рибки.
Коментари
"...Запържва се месото с малко вода ..." - от кога се пържи във вода?
Ако някой има 2 часа свободно време може спокойно да изпробва рецептата и предполагам ще остане доволен.