Кейк с тиква

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кейк с тиква
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Една от причините всяка година да се запасяваме с тиква е именно този ароматен кейк с тиква"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 260 г
  • какао - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • тиква - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • глазура - бяла на др. Йоткер (100 г)
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях прибавете на тънка струя олиото. След това добавете пресятото брашно, канелата, какаото и бакпулвера.

Накрая прибавете настърганата тиква и разбъркайте внимателно. В продълговата форма поставете хартия за печене.

Изсипете сместа в нея и поръсете с шоколадови пръчици. Печете на 180 градуса 40 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

Пригответе глазурата според указанието. Разделете я на две части, като едната оцветите в оранжево.

С помощта на пош декорирайте кейка.

Кейкът с тиква е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: