Начин на приготвяне
На слаб огън стопляме прясното мляко. С него заливаме филиите хляб и ги оставяме да попият млякото за 30 минути, като от време на време ги обръщаме.
Стопяваме маслото и в него запържваме до златисто за 5-6 минути нарязания на ситно лук.
Отделно разбиваме яйцата и към тях прибавяме магданоза, нарязан на ситно и запържения лук.
Добавяме и филиите хляб и разбиваме всичко с блендер. Овкусяваме сместа с черен пипер, сол и рендосано индийско орехче.
Продълговата форма за кекс намазваме с мазнина и поръсваме с галета. Изсипваме в нея сместа и покриваме с намазнена хартия за печене.
Варим терина на водна баня за около 30 минути на слаб огън. Махаме от котлона и оставяме за 10 минути да се охлади.
Изваждаме от формата нарязваме на филии.