Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Терин с хляб по турски

Терин с хляб по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Терин с хляб по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • хляб - 10 филии стар
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • лук - 1 кг
  • магданоз - 2 ½ връзки
  • яйца - 4 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - за намазване на формата
  • галета - за поръсване на формата.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На слаб огън стопляме прясното мляко. С него заливаме филиите хляб и ги оставяме да попият млякото за 30 минути, като от време на време ги обръщаме.

Стопяваме маслото и в него запържваме до златисто за 5-6 минути нарязания на ситно лук.

Отделно разбиваме яйцата и към тях прибавяме магданоза, нарязан на ситно и запържения лук.

Добавяме и филиите хляб и разбиваме всичко с блендер. Овкусяваме сместа с черен пипер, сол и рендосано индийско орехче.

Продълговата форма за кекс намазваме с мазнина и поръсваме с галета. Изсипваме в нея сместа и покриваме с намазнена хартия за печене.

Варим терина на водна баня за около 30 минути на слаб огън. Махаме от котлона и оставяме за 10 минути да се охлади.

Изваждаме от формата нарязваме на филии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: