Турски хляб Симид

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Турски хляб Симид1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Най-вкусният турски хляб вече може да приготвите и сами - ето я и рецептата"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 350 мл
  • мая - 1 с.л. суха
  • сол - 1 1/4 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • За сусама
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • сусам - 1 - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от леко топлата вода със захарта и след това заедно с останалата вода, захар, сол и брашно замесете гладко тесто.

Оставете готовото тесто да втаса за около 90 минути на топло - докато удвои обема си.

Набрашнете кухненския плот и размесете тестото за още 2 минути. Готовото тесто разделете на 18 топки.

Всяка част оформете на фитил с дължина около 40 см. След това усучете по 2 ленти една с друга като въже - направете обръчи с диаметър 15 см и прищипете краищата на гевреците.

Разтворете меда във вода, който може да се замени с петмез или готов карамел. Потапяйте гевреците в медената вода и овалвайте в предварително леко запечен на тиган сусам.

Подреждайте симида в голяма тава, застлана с хартия за печене.

Пече се върху хартия за печене в загрята на 200 градуса фурна докато добият приятен кафеникав цвят.

Турският хляб Симид е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: