Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи със сметана по естонски

Картофи със сметана по естонски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Картофи със сметана по естонски
Снимка: Марина Норд
1 / 2
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сметана - 200 мл течна
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 40 мл
  • магданоз - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Сваряват се за 15 минути.

Отцеждат се и се запържват в тиган със сгорещена мазнина. Слагат се в голяма чиния или плато.

Сметаната се смесва със солта и белия пипер и се кипва.

Веднага щом кипне, се сваля от котлона и с нея се заливат картофите.

Магданозът се нарязва на ситно и се поръсва върху ястието. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: