Начин на приготвяне
Фасулът се изчиства и накисва от вечерта във вода. Слага се във водата да ври, добавят се нарязаният морков и лукът. Малко преди да е напълно сварен се прибавя джодженът и солта.
В тиган се слага олио и доматите да се запържат. След 10-ина минути се добавя червеният пипер и с черпак се сипва от гозбата да поври с пипера и доматите.
После се връща съдържанието на тигана в тенджерата да поври 5-6 минути.
Сервира се горещо.
Коментари
От мен мога само да добавя,че е за предпочитане след 10 - 15 мин. варене водата да се изхвърли и да се сотипе нова (намалява отделянето на газове след консумация). Не е лошо на финала да се прибави и малко ситно нарязън чесън за вкус и аромат (който обича разбирасе).