Лозови сарми с лимон

26/01/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 611
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лозовите листа трябва да са измити и попарени във вряща вода. След това се изцеждат добре.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва. Към него се добавя и оризът. Добавя се 2.5 ч.ч. вода, както и подправките. Всичко се разбърква добре.

Необходимо е сместа да ври, докато водата попие. Във всяко лозово листо се слага по 1 ч.л. от готова смес и се завива на стегната сармичка.

Сармите се подреждат плътно в тенджера, долива им се гореща вода, докато ги покрие.

Освен с водата се заливат и с лимоновия сок и олиото. Добре е да се притиснат към дъното на тенджерата с подходяща чиния.

Варят се, докато остане само мазнината.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар