Начин на приготвяне
Загрявам олиото в дълбок съд, запържвам почистените и измити гъби нарязани на филийки. След това към тях добавям нарязан на много ситно лук, като от него предварително отделям 1-2 супени лъжици, за кюфтетата.
Взимам каймата прибавям изчистеният и измит ориз, лука, черният пипер, сол. Оформям кюфтенца и ги овалвам в брашното.
Когато гъбите и лукът се запържат, към тях се долива около литър, литър и половина топла вода, посолява се и когато течността заври пускаме и приготвените кюфтета.
Оставяме да ври на тих огън за около 30-40 минути, застройваме през това време гъбеният сос с яйцата и картофеното пюре и прибавяме постепено от бульона, като бъркаме постепено. Докато е топъл още сосът прибавяме маслото, магданоза.
Може да прибавим и малко лимонов сок.