Супа от спанак с картофени топчета

26/01/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф125166432057
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка нарязваме спанак и зелен лук. Добавяме мазнината, овкусяваме с черен пипер, къри, лют червен пипер, сол на вкус и 1 кафена чашка вода.

Задушаваме зеленчуците, докато останат на мазнина. Наливаме около два и половин литра вода. Поръсваме с 1 супена лъжица нарязан джоджен. Добавяме обелените картофи - цели. Варим, докато се сварят картофите.

Изваждаме сварените цели картофи от супата и добавяме към бульона от варенето 1-2 с.л. ориз и другата лъжица нарязан джоджен.

Докато се свари оризът, намачкваме картофите с вилица и овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Добавяме разбит белтък от 1 яйце, който предварително сме разбили, и 1 с.л. натурално нишесте. С влажни ръце оформяме топчета, които овалваме добре с брашно.

Пускаме картофените топчета във врящата супа и варим много кратко, около 1-2 минути, за да не се раздробят.

Супата застройваме с жълтъка от яйцето, смесен с 1 супена лъжица заквасена сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар