Гювеч със суджук

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гювеч със суджук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Юнашка гозба за всички, които не си представят да седнат на масата пред някое постно ястие"

Необходими Продукти

  • суджук - 3 парчета
  • картофи - около 1 кг
  • лук - 3 глави
  • домати - 6 с.л. доматено пюре
  • чушки - 2 броя
  • моркови - 2 броя
  • мазнина - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червено вино - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците и суджука на едри парчета. На дъното на глинен гювеч изсипете половината от мазнината. Изсипете зеленчуците и суджука и полейте с останалото количество мазнина и доматеното пюре, разтворено в 2 ч.ч. гореща вода.

Добавете подправките на вкус, залейте с виното, объркайте леко и похлупете плътно. Печете гювеча със суджук за 1 час на около 220 градуса.

Може да се направи в малки гювечета или в един голям гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка: