Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с нахут и свинско

Гювеч с нахут и свинско

Гювеч с нахут и свинско
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Желаем добър апетит с гювеча от нахут и свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • кисело зеле - 1/2 глава
  • нахут - 1 буркан
  • праз - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • чесън - 3 скил.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско със зеле е класика, но защо да не добавим и нахут към това популярно ястие. Става много апетитен гювеч.

Празът се нарязва и се запържва заедно със чесъна. Месото се нарязва на кубчета и се добавя към праза. Запържва се до побеляване.

Прибавя се нарязаното кисело зеле.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Нахутът се отцежда и заедно с картофите се прибавя към пърженото зеле.

Поръсва се със червения пипер черния пипер и кимиона.

Разбърква се и се налива вода да се покрие сместа.

Варим ястието с нахут на бавен огън до пълното сваряване на ястието.

Време да сервираме готовия Гювеч с нахут и свинско!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: