Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Желирана плодова торта с шоколад

Желирана плодова торта с шоколад

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Желирана плодова торта с шоколад2 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Когато в една торта има всичко, което обичате и по много - това е перфектната торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 1 ч.л.
  • орехи - 150 г смлени
  • За крема
  • млечен шоколад - 1 бр.
  • сметана - 2 ч.ч. сладкарска
  • масло - 3 с.л. краве
  • За желето
  • желатин - 2 пакетчета
  • ягоди - 250 г
  • череши - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес. Прибавяме ванилията и пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и капваме олиото. Получената смес слагаме в намаслена правоъгълна тавичка и печем в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност (проверяваме с клечка).

Оставяме да изстине и с конец разрязваме на два пласта хоризонтално.

На водна баня разтопяваме кравето масло и сметаната и към тях прибавяме млечния шоколад. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Сваляме я от котлона и я оставяме да се охлади.

Върху поднос за торта поставяме първия блат и нанасяме 2/3 от направения крем. След това покриваме с другия блат и останалата част от крема и поръсваме отгоре и от всички страни тортата със смлени орехи.

Измиваме плодовете и ги нареждаме върху орехите. Разтваряме желатина в студена вода и като набъбне, го разтваряме на водна баня и заливаме равномерно плодовете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Прекрасна торта!!!
28.01.2016 15:42
1
Покажи всички подкоментари
Мариела Христова
Мариела Христова
Благодаря, може да се направи и с други плодове по избор.
28.01.2016 07:59
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Плодовете дават свежест на тортата, така че се е получило много добре!
28.01.2016 01:18