Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармички с пресен грах и маруля

Сармички с пресен грах и маруля

Сармички с пресен грах и маруля
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • грах - 1/2 ч.ч. пресен
  • зелен лук - 2 стръка
  • джоджен - пресен, листа на вкус
  • моркови - 1 бр. настърган
  • маруля - 10 бр. големи листа
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да омекнат, потапяме за кратко листата маруля в гореща вода.

За плънката задушаваме в малко мазнина нарязан лук, граха, ориза, моркова, джоджена, черен пипер и червен пипер.

Наливаме вода (3-4 к.ч.) и варим до готовност. Посоляваме.

От плънката слагаме във всяко листо маруля и навиваме на сармички.

Сармите подреждаме в кошничка за готвене на пара и готвим до готовност.

Поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоян Александров
Стоян Александров
не съм се присещал досега че може да се направи такова ядене ама ще опитам, като се запролети
27.01.2016 18:54