Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от пресен грах

Кремсупа от пресен грах

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кремсупа от пресен грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • грах - 500 г пресен
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • хляб - 3 - 4 филии сух
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете около 1.5 л подсолена вода и пуснете вътре пресния грах да се свари. Когато омекне го отцедете и пюрирайте.

Запечете брашното за няколко минути в сух тикан, след това го разредете с прясното мляко, като бъркате непрекъснато за да се получи гладка смес.

Разредете сместа с малко от граховия бульон. Добавете и пасирания грах и оставете да къкри на тих огън. Овкусете със сол и 1-2 лъжици масло.

Нарежете хляба на кубчета, а чесновите скилидки на 2-3 парчета. Загрейте остатъка от маслото и запържете в него чесъна за кратко. Когато започне да покафенява го извадете от горещата мазнина и изсипете вътре хлебните кубчета.

Поднесете кремсупата топла, поръсена с пресен копър и ароматни хлебни кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: