Пикантна боб яхния

28/01/2016
"Хайде на бобчето! 100% една от най-харесваните рецепти в сайта ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 356
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боб - 2 буркана сварен бял
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 150 г на кубчета от консерва
  • целина - 5 - 6 стръка пресни листа
  • девесил - 5 стръка пресен
  • люти чушки - 2 - 3 бр. червени (зависи от степента им на лютивина и вкуса ви)
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сипва заедно с водата му в глинен гювеч. Фурната се включва на 150 градуса.

В горещ тиган с олиото се запържва лукът, морковът и чушките (сладките и лютите), нарязани на ситно. Добавя се брашното и се пържва още около минута. Сипват се нарязаните целина и девесил.

Подправя се със сол, черен и червен пипер. Разбърква се и се отстранява от огъня.

Сипва се запръжката в боба и се добавят 200 мл гореща вода. Захлупва се с капак.

Яхнията се слага във фурната и се увеличава температурата на 200 градуса. След около 20 мин. се добавят доматите.

Овкусява се с още сол, ако е нужно. Вари се още 10-15 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар