Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Салата с боб, ябълки и цвекло

Салата с боб, ябълки и цвекло

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Салата с боб, ябълки и цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Свежа и хрупкава салата, с която да разнообразите менюто си, че и гостите да изненадате приятно!"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • ябълки - 300 г (сладко - кисели)
  • червено цвекло - 150 г варено
  • оцет - 2.5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - или слънчогледово олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 7-8 часа. Сварява се и се изцежда.

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки филийки.

Цвеклото се нарязва на тънки ивици.

В купа изсипваме всички продукти и подправяме със сол, пипера, оцета и зехтина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: