Начин на приготвяне
Активирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно. След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти.
Оставя се да удвои обема си, след което се дели на една малка и една голяма част. Голямата се разделя на 6 еднакво големи части (около 170 г) а другата част разделям на 2.
Всяка част от 6-те топки разточвам на обла кора, която намазвам обилно с мас, поръсвам със сирене и режа от центъра до края.
После навивам от единия край и се получава едно руло с остра и тъпа част. Подреждам в тавата 3 такива части, а от другите три навивам от двете страни и се получава с две рулца.
Редя ги едно голямо и едно двойно. А от останалото тесто разточвам две обли кори, които слепям, като са намазани с мас, и ги режа на 3 триъгълника.
Цепвам ги по средата и промушвам от долу нагоре( получава се листо). Тях редя в центъра над двойните рулца. Оставям питката да втаса, след което я мажа с жълтък, мляко и олио.
Пека в загрята фурна на 160 градуса.
Коментари