Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс с конфитюр

Постен кекс с конфитюр

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Постен кекс с конфитюр2 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

  • конфитюр - 150 г
  • вода - 300 мл
  • мед - 150 г
  • брашно - 1/2 кг
  • олио - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 щипка смлян
  • индийско орехче - 1 щипка
  • орехи - 200 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конфитюрът се разбърква със содата и се оставя да престои за 20 мин.

Сипва се водата и се разбърква със захарта, олиото, канелата, меда, карамфила, индийското орехче, смлените орехи и брашното.

Полученото кексово тесто се изсипва намазана и набрашнена кексова форма и се изпича в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: