Начин на приготвяне
Вадим яйцата и млякото на стайна температура.
В купа слагаме яйцата и захарта и ги разбиваме с миксера. После слагаме вътре в купата и олиото и отново разбиваме много добре.
В киселото мляко слагаме содата да шупне. Прибавяме млякото и разбиваме. Пресяваме брашното и го добавяме и него вътре постепенно и разбиваме. Най-накрая слагаме канелата, смлените орехи и конфитюра от сливи и разбъркваме само с лъжица.
Намазваме с олио формата за кекс с дупка и набрашняваме. Изсипваме кашата вътре и разнасяме равномерно, заглаждайки най-накрая.
Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Оставяме го да изстине и го обръщаме обратно в чиния. Поръсваме обилно с пудра захар с цедка. Режем на парчета.
Хапваме с кафе.
Рецептата е от сайта Супичка.
Към рецептата добавих орехи и канела. Изключително вкусен, мек и сочен кекс. Не става сух бързо.
Да ви е сладко!
Коментари
Благдаря!