Щрудел без кори

Щрудел без кори2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Няма кори, заради което щруделът с ябълки е още по-мекичък и любим на малки и големи"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • ябълки - 1.5 кг (около 9 броя)
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1
  • орехи - 1/5 ч.ч. едро счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и почистват от дънцето и дръжките. Тавичката се намазва тънко с олио и се наръсва с брашно.

Грисът, брашното, захарта, бакпулверът, орехите и ванилията се смесват. На пластове в тавичката се редят: ред стъргани ябълки (3 ябълки се стържат направо над тавата и равномерно по цялата ѝ повърхност), ред смес от грис, брашно, захар и др., ред ябълки, като се започва с ябълки, а се завършва със смес.

Маслото се стопява, излива се на тънък пласт върху щрудела и всичко се пече на умерен огън 200-220 градуса около 40 минути.

Щруделът се изважда, наръсва се с пудра захар и се оставя да изстине.

Поднася се студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: