Мариновани стерилизирани камби

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435257
29/01/2016
"Бързаме да сложим няколко буркана мариновани стерилизирани камби, докато има пресни зеленчуци по сергиите!"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции10-15
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 058
  • Преглеждания за месеца444
  • Преглеждания за седмицата278
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг
  • сол - 250 г
  • захар - 500 г
  • черен пипер - няколко зърна
  • дафинов лист
  • оцет - 1 бутилка
  • олио - 1/2 бутилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от дръжките и семената, измиваме и нарязваме камбите. Поръсваме с 250 г сол и 500 г захар. Оставяме да престоят на хладно 8 часа.

След това сока, който се е отделил от камбите, изливаме в тенджера. Смесваме с 1 бутилка оцет, 1/2 бутилка олио, зърна черен пипер и няколко дафинови листа.

Слагаме маринатата да заври и още докато е гореща, поливаме камбите. Оставят се да престоят една нощ.

На другия ден се пълнят бурканчета (може към маринатата да се добави и малко вода).

Напълнените с камби и марината бурканчета се затварят и се стерилизират за няколко минути, за запечатване на капачките.( 10-15 минути.)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар