Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта, солта и ваниловата захар. Трябва да станат на мехури, не на сняг.
Налейте при тях разтопената мас и кондензираното мляко и отново разбийте за кратко до получаване на хомогенност.
Добавяйте на части нишестето със бакпулвера, а когато сместа стане гъста, доомесете на ръка бисквитеното тесто. Ако ви се стори рядко, си добавете още нишесте.
Откъсвайте топчета около 20 грама всяко и подреждайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене или предварително намаслена. Дозата е за две тави от стандартните, които има във всяка фурна. Съветът ми е да оформите всички топчета наведнъж, а не да чакате да се изпече едната тава и после да направите топчетата за втората. Това е, защото тестото ще изсъхне по повърхността и става ронливо и по-трудно за оформяне.
Пъхнете в загрята на 160 градуса фурна за 10-15 минути. Не чакайте сладките да порозовяват, а трябва да си останат белички с едва забележим нежен загар.
Съхранявайте тези нежни бели сладки в добре затворен съд до една седмица.
Да ви е сладко!