Панирани моркови

Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
29/01/2016
"Ама как значи ги измислят тези имена за бирено мезе "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 534
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • моркови - 12 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • подправка за барбекю - 1 к.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена кипяща вода прибавяме обелените и измити цели моркови. Варим ги докато омекнат, след което ги отцеждаме и ги оставяме да изстинат напълно.

Режем ги на три части, всяка с дължина от около 3-4 см, след което всяка част разделяме напречно на равни половинки. Разбиваме яйцата в една купа, а в друга поставяме брашното.

За да стане гладка сместа, сипваме на тънка струя яйцата към брашното и бъркаме постоянно, докато се получи хомогенна смес.

Прибавяме подправката за барбекю и разбъркваме. Топим морковите в направената панировка и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни до златист цвят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар