Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Шопска чорба със свинско месо

Шопска чорба със свинско месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шопска чорба със свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"И да не забравите лютата чушка, че без нея чорбата няма да е така вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - със сланина 350 гр.
  • праз - 160 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • картофи - 80 гр.
  • ориз - 40 гр.
  • черен пипер
  • чушки - люти 1 бр.
  • сол
  • зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се задушава в малко вода, прибавят се ситно нарязаният праз, червеният пипер, 3 чаени чаши зелев сок и 3 чаени чаши гореща вода.

При завиране на течността се прибавят оризът, картофите, нарязани на кубчета, и едро счуканият черен пипер. Когато чорбата е готова, се прибавя препечената лютива чушка.

Сервираме с пресни зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: