Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Чорба от свинско месо със зелев сок

Чорба от свинско месо със зелев сок

ГалинаГалина
Новак
1033
Чорба от свинско месо със зелев сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"С много ракийки много панички свинска чорба може да се изяде"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • мас - 2 с.л. свинска
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • фиде - 3 с.л. по желание
  • картофи - 4 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • зелев сок - 500 мл чорба
  • джоджен - сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С двете лъжици мас запържете свинското месо, нарязано на хапки и лукът, нарязан на дребно.

Прибавете брашното, запържете го. След това прибавете червения пипер.

Налейте зелевия сок и вода. Трябва съотношението между двете течности да е 1:1. Опитайте чорбата и посолете.

След като чорбата поври около половин час, прибавете картофите нарязани на кубчета и зеления лук. Оставете на огъня, докато всички продукти се сварят. Към края сложете и фидето.

Преди да я свалите от огъня поръсете с джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Добавих и праз лук, стана супер вкусна. :)
04.02.2017 13:59
1