Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено червено цвекло

Печено червено цвекло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печено червено цвекло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Казват, че тайната на дълголетието и добрия външен вид се крие в редовната консумация на червено цвекло!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 броя, малки
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 4 с.л. ябълков
  • зехтин - 4 с.л. студенопресован
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте червеното цвекло, подсушете го и увийте всяко във фолио или хартия за печене. Сложете ги в тава, на дъното на която сте сипали малко гореща вода. Сложете цвеклото да се пече за около час на умерена температура.

Изпеченото цвекло се охлажда, обелва се и се нарязва на средно дебели филии. Подрежда се в чиния и се залива с дресинг от соевия сос, оцета, лимоновия сок и зехтина, подправена със сол и щипка кафява захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Симо
Симо
за 90 дневната диета е перфектно ядене-благодаря за рецептата
15.02.2015 14:02
1