Вкусни Наполеонки

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
228
766
208
647
1
30/01/2016
"Тайната на вкусните Наполеонки е в божествения крем, а за да я опазите - трябва бързо да унищожите вкусните доказателства"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 565
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Към тях прибавяме 1 ч.ч. прясно мляко и брашното, като разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Останалото мляко го кипваме на котлона и постепенно към него прибавяме яйчената смес, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Добавяме ванилията, разбъркваме и сваляме от котлона.

Полученият крем оставяме да се охлади напълно. Бутертестото трябва да е размразено. В предварително загрята фурна на 180 градуса печем двете кори по отделно за 20 минути, докато се надигнат около 10-15 см.

Оставям тестото да изстине в печката, след което разделям листите внимателно на две части с нож и така получавам общо 4 листа.

В тава най-отдолу нареждам лист, крем и така последователно, като се завършва с крем. Отгоре поръсвам с натрошени парченца от корите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар